قوانین معروف جهانی اینکوترمز ICC هر سال تریلیون ها دلار تجارت جهانی را آسان میکند.
قوانین اینکوترمز چیست؟
قوانین اینکوترمز Incoterms شرایط و قوانین اساسی تجارت جهانی برای فروش کالا است. ثبت سفارش خرید، بسته بندی و برچسب گذاری یک محموله برای حمل و نقل کالا یا تهیه گواهی مبدا در یک بندر، قوانین Incoterms برای راهنمایی شما وجود دارد. قوانین Incoterms راهنمایی های خاصی را برای افرادی که روزانه در واردات و صادرات تجارت جهانی شرکت میکنند ارائه میدهد.
چه کسی قوانین اینکوترمز را منتشر میکند؟
ICC از زمان تأسیس خود در سال 1919 متعهد به تسهیل تجارت بین المللی بوده است.
رویهها و تفاسیر قانونی متفاوت بین معاملهگران در سراسر جهان، مجموعهای از قوانین و دستورالعملهای مشترک را ضروری میکرد. برای پاسخ به نیازها، ICC اولین قوانین اینکوترمز Incoterms را در سال 1936 منتشر کرد. این سازمان از آن زمان تاکنون آنها را حفظ کرده و توسعه داده است.
سازمان تجارت جهانی با افتخار زیاد از انتشار Incoterms® 2020 خبر داد، زیرا ICC در سال 2019 صدمین سالگرد خود را جشن گرفت. جدیدترین نسخه قوانین Incoterms به آماده سازی تجارت برای قرن آینده تجارت جهانی کمک میکند.
چرا از قوانین اینکوترمز در تجارت بین المللی استفاده میشود؟
اگرچه بندهای دیگری برای تجارت جهانی در سرتاسر جهان وجود دارد، مانند برنامه تعرفه هماهنگ ایالات متحده، اما قوانین Incoterms در دسترس جهانی هستند. به طور مشابه، قوانین اینکوترمز شامل شرایط تجاری تدوین شده برای اهداف بین المللی، مانند قانون «حمل و نقل کمتر بوسیله کامیون» (LTL) ایالات متحده نمیشود. برخلاف سیاستهای تجاری ملی، قوانین اینکوترمز جهانی هستند و برنامه درستی را برای کسبوکار فراهم میکنند.
Incoterms به معنی چیست؟
“Incoterms” مخفف اصطلاحات تجاری بین المللی است. “Incoterms®” یک علامت تجاری اتاق بازرگانی بین المللی است که در چندین کشور ثبت شده است.
اینکوترم دارای اختصاراتی برای عباراتی مانند FOB (” تحویل روی عرشه کشتی”)، DAP (“تحویل در محل”)، EXW (“Ex Works”)، CIP (“حمل و بیمه پرداخت شده به”) هستند، که همگی دارای موارد بسیار زیادی هستند. معانی دقیق برای فروش کالا در سراسر جهان. یکی از فاکتورهای انتخاب بهترین شرکت حمل و نقل اینست که شرکت ترابری آشنایی و تسلط کافی به این قوانین داشته باشد.
این اصطلاحات دارای معنای جهانی برای خریداران و فروشندگان در سراسر جهان است. برای مثال، برای واردکنندگان و صادرکنندگان در سراسر جهان، FCA تعهد فروشنده برای تحویل کالا به حاملی است که توسط خریدار در محل فروشنده یا مکان نامگذاری شده دیگری ارائه شده است.
آخرین بار قوانین Incoterms® ICC چه زمانی به روز شد؟
ICC آخرین بار قوانین Incoterms را در سال 2019 بهروزرسانی کرد. در حالی که Incoterms® 2020 جدیدترین نسخه شرایط تجارت است، Incoterms® 2010 هنوز هم امروز اجرا میشود و میتوان تحت منابع معتبر برای تجارت به آن دسترسی داشت.
مروری بر اینکوترمز Incoterms® 2020 برای 11 اصطلاح هر نوع حمل و نقل کالا
EXW – Ex-Works یا Ex-Warehouse
Ex works زمانی است که فروشنده کالا را در محل فروشنده یا در مکان دیگری که نامش ذکر شده (یعنی دفتر، کارخانه، انبار و غیره) در اختیار خریدار قرار میدهد.
فروشنده نیازی به بارگیری کالا در هیچ وسیله نقلیه جمع آوری کالا ندارد. همچنین نیازی به ترخیص آنها برای صادرات وجود ندارد.
FCA – تحویل به حمل کننده
فروشنده، کالا را در محل فروشنده یا مکان دیگری، به حامل یا شخص دیگری که خریدار معرفی کرده است تحویل میدهد.
به طرفین توصیه میشود که تا حد امکان نقطه تحویل را به صراحت در محل تحویل تعیین شده، مشخص کنند.
FAS – تحویل و ریسک
فروشنده زمانی محموله را تحویل میدهد که کالا در کنار کشتی (مثلاً در یک اسکله یا بارج) معرفی شده توسط خریدار در بندر حمل و نقل دریایی مشخص شده، قرار گیرد.
خطر مفقود شدن یا آسیب دیدن کالا زمانی از بین میرود که محصولات در کنار کشتی باشند. خریدار تمام هزینه ها را از آن لحظه به بعد متقبل میشود.
FOB – تحویل روی عرشه کشتی
فروشنده، کالا را در کشتی معرفی شده توسط خریدار، در بندر حمل و نقل مشخص شده، تحویل میدهد یا کالایی را که قبلاً تحویل داده شده است تهیه میکند.
خطر از بین رفتن یا آسیب دیدن کالا زمانی که محصولات در کشتی هستند از بین میرود. خریدار تمام هزینه ها را از آن لحظه به بعد متقبل میشود.
CFR – هزینه و حمل و نقل
فروشنده، کالا را در کشتی تحویل میدهد یا کالایی را که قبلاً تحویل داده شده است تهیه میکند.
خطر از بین رفتن یا آسیب دیدن کالا زمانی که محصولات در کشتی هستند از بین میرود.
فروشنده، باید برای رساندن کالا به بندر مقصد مشخص شده، قرارداد ببندد و هزینه ها و کرایه حمل را بپردازد.
CIF – هزینه، بیمه و حمل و نقل
فروشنده، کالا را در کشتی تحویل میدهد یا کالایی را که قبلاً تحویل داده شده است، تهیه میکند. خطر گم شدن یا آسیب دیدن کالا زمانی که محصولات در کشتی هستند از بین میرود.
فروشنده باید برای رساندن کالا به بندر مقصد مشخص شده، قرارداد ببندد و هزینه ها و کرایه حمل را بپردازد.
فروشنده همچنین برای پوشش بیمه ای در برابر خطر گم شدن یا آسیب دیدن کالا در حین حمل توسط خریدار، قرارداد میبندد.
خریدار باید توجه داشته باشد که بر اساس CIF، فروشنده موظف است فقط با حداقل پوشش، بیمه نامه دریافت کند. اگر خریدار بخواهد از حمایت بیمه بیشتری برخوردار باشد، باید یا به صراحت با فروشنده توافق کند یا تعهدات بیمه اضافی خود را تقبل نماید.
CPT – تحویل با پرداخت کرایه حمل تا مقصد
فروشنده، کالا را به حامل یا شخص دیگری که توسط فروشنده معرفی شده است، در مکانی توافق شده تحویل میدهد (در صورت توافق طرفین).
فروشنده باید قرارداد و هزینه های حمل و نقل لازم را برای رساندن کالا به مقصد تعیین شده بپردازد.
CIP – کرایه حمل و نقل و بیمه پرداخت شده
فروشنده همان مسئولیت های CPT را دارد، اما آنها همچنین برای پوشش بیمه ای در برابر خطر گم شدن یا آسیب دیدن کالا در حین حمل توسط خریدار، قرارداد میبندند.
خریدار باید توجه داشته باشد که بر اساس CIP، فروشنده ملزم به دریافت بیمه، تنها با حداقل پوشش است. اگر خریدار بخواهد از حمایت بیمه بیشتری برخوردار باشد، باید یا به صراحت با فروشنده توافق کند یا ترتیبات بیمه اضافی خود را تقبل نماید.
DAP – تحویل در محل
فروشنده، زمانی محموله را تحویل میدهد که کالا در وسیله حمل و نقل ورودی آماده تخلیه در مکان مقصد مشخص شده در اختیار خریدار قرار گیرد.
فروشنده کلیه خطرات ناشی از آوردن کالا به محل ذکر شده را متحمل میشود.
DPU – تحویل در محل بدون بارگیری (جایگزین Incoterm® 2010 DAT)
DPU جایگزین اینکوترم Incoterm® DAT سابق (تحویل در ترمینال) میشود. فروشنده زمانی تحویل میدهد که کالا، پس از تخلیه، در یک مکان مقصد مشخص شده در اختیار خریدار قرار گیرد.
فروشنده کلیه خطرات مربوط به آوردن کالا و تخلیه آن را در محل مقصد مشخص شده، متحمل میشود.
DDP – تحويل كالا در محل مقرر در مقصد با ترخيص و با پرداخت حقوق و عوارض گمركی
فروشنده، کالا را زمانی تحویل میدهد که کالا در اختیار خریدار قرار بگیرد و برای واردات در وسیله حمل و نقل ورودی ترخیص میشود و آماده تخلیه در محل مشخص شده مقصد است.
فروشنده کلیه هزینه ها و خطرات ناشی از رساندن کالا به مقصد را بر عهده میگیرد. آنها باید محصولات را نه تنها برای صادرات، بلکه برای واردات نیز ترخیص کنند، هم برای صادرات و هم برای واردات هر گونه عوارض پرداخت کنند و تشریفات گمرکی را انجام دهند.
به غیر از اهمیت به کیفیت خدمات حمل و نقل یک شرکت حمل و نقل بین المللی دانش و تجربه این شرکت باید مورد سنجش قرار گیرد. آشنایی کامل با قوانین اینکوترم و توصیه بهترین روش ها در حمل و نقل کالا به مشتریان از وظایف اصلی هر شرکت حمل و نقل است. شرکت پشتیبان اقیانوس آبی با آشنایی کامل به این قوانین بهترین راه کارهای حمل و نقل کالا را در مرزهای داخلی و خارجی به مشتریان عرضه مینماید.